tiistai 16. elokuuta 2016

Toberoi King Of Diamonds "Timi"

Timi on aivan mielettömän upea redmerle uros! Todellinen katseen kääntäjä niin ulkonäöltään kuin
työskennellessäänkin. Olen itse päässyt seuraamaan Timin paimennustreenejä tänä kesänä. Timi oli työskennellessään intensiivinen ja itsenäinen. Itse en paimennuksesta juuri mitään ymmärrä, mutta sen verran koiran luonnetta kyllä, että mikään pehmoinen koira ei ole kyseessä. Ei ota painetta ohjaajasta ja mielellään tekee omat ratkaisunsa nopeasti.
Malttiakin toki löytyy. Kun saavuimme paimennuspaikalle, Timi odotteli omistajansa Timpan auton takakopassa takaluukku auki. siellä se
makoili ja katseli maailmaa. Me siinä Timpan kanssa juteltiin vähän kauempana ja välillä kävin
Timiä autossa moikkaamassa, se oli rauhallisesti silti siellä. Lampaiden ollessa siinä ihan lähellä, ajattelin, että tokkopa tuo on edes lampaista kiinnostunut :D Kasvattaja Ainon saavuttua paikalle käytiin metsässä kävelyllä lämppäämässä Timiä, se oli hyvin rauhallinen vapaana ollessaankin. Aino sitten sanoi Timille, että mennääs töihin ja pam - koira muuttui. Menin kameran kanssa laitumelle kuvailemaan ja Timi teki Ainon kanssa upeasti töitä. Työmoodi meni pois päältä ihan yhtä helposti kun se meni päällekin, aitauksesta ulos tullessaan oli taas rauhallinen hännän heiluttaja :) Avoin ja ystävällinen ihmisille, eikä se näyttänyt mikään rähisijä koirillekaan olevan.

Timin kasvattajan sivuilla on Timistä myös tietoa. Timillä on A/A lonkat, 0/0 kyynäret, 0/0 polvet, Täällä kuvia pentuetapaamisesta.
selkä LTV0 VA0 ja olat puhtaat. Silmät peilattu puhtaaksi pentuna ja 12/13 ja 10/15. Timi on CEA kantaja, CL, TNS ja IGS vapaa. Timillä on ennestään yksi pentue, pentuja ei ole vielä luustokuvattu, pentusilmäpeilauksessa oli kaikki ok.
Timillä on tasapainoinen rakenne, liioittelematta mitään ominaisuutta. Mediumturkki, hyvät kulmaukset ja selkälinja, ennen kaikkea aivan upeat liikkeet.

Timin omistaja on entinen virkakoirakouluttaja on tekee Timin kanssa paimennuksen lisäksi mm. jälkeä. Timille on myös ammuttu useasti, eikä se reagoi laukauksiin, kuten ei muihinkaan koviin ääniin, kuten ilotulitukset ja ukkonen. Timin omistaja puhui kyllä hienosti koirastaan, se sopii hänen käteen vaikka hänellä on ollut ennemmin vain Saksanpaimenkoiria.




Timin isä Njodi. Kuva: Aino Pikkusaari

Timin isä on Ruotsista tuotu paimenlinjainen Njodi (FI TVA Kronvallaren Njord). Njodi on 8-vuotias
punainen tricolor, joka on Suomen Tottelevaisuusvalio. Njodilla on 5 pentuetta, yhteensä 28 jälkeläistä. Terveytulokset ovat Njodin jälkeläisillä aika kivaa katsottavaa. 17 pentua on kuvattu, joista 15 on A/A lonkat, 2:lla B/A lonkat, kaikilla 17 on 0/0 kyynäret. 8:lla on virallisesti kuvattu selkä, joista 7:llä on LTV0 ja yhdell LTV1, VA lausuttu 6:lla ja kaikilla VA0.



Timin emä Pai. Kuva: Aino Pikkusaari


Timin emä on USA:sta tuotu Pai (Rising Sun Dallas). Pai on pieni bluemerle narttu, joka harrastaa paimennusta ja agilityä. Pailla on 3 pentuetta, yhteensä 13 jälkeläistä. Näistä on kuvattu 8 pentua. 7:llä on A/A lonkat ja yhdellä B/A, kaikikilla on 0/0 kyynäret. 5:ll on kuvattu selkä virallisesti ja kaikilla on LTV0, 4:llä VA0 ja yhdellä VA1.
Timi on pentueesta, jossa on 4 pentua. Maddella on agilityn 3-luokasta jo 2 hyppysertiä ja agilityserti, BH suoritettu ja tokosta AVO1. Sole kisaa agilityssä 3-luokassa ja on näyttelytulosta vaille FI TVA. Nämä siskot näin molemmat agirodussa tänä vuonna ja ovat kyllä agilitykoiria minun makuun! Kolmas sisko Misty harrastaa agilityä ja paimennusta. Kaikilla Timin siskoilla on yksi pentue.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti