tiistai 16. elokuuta 2016

FI MVA BH ALO1 Agi3 Something Like Campi Dell'Orrore "Ira"

Ira ja Markus SM-joukkueessa 2016.
Ira on 3,5-vuotias sinivalkoinen narttu. Ira on mieheni koira, heidäm päälajinsa on agility, missä kisaavat 3-luokassa. Minä olen tehnyt Iralle tokosta ALO1-tuloksen ja suorittanut BH-kokeen. Markus on myös vähän hakuillut ja tehnyt jälkeä Iralle, mutta muut lajit kuin agility ei ole Markukseen kolahtanut. Iran saatua 3 SERTiä ja CACIBin näyttelyistä veimme sen luonnetestiin, jonka se läpäisi helposti pisteillä +144, laukauskokematon. Kaikki osa-alueet luonnetestissä olivat plussalla. Tiedossa oli sen vilkkaus (temperamentti +1, erittäin vilkas), kuten rakkaus ihmisiinkin (luoksepäästävyys +3,

Ira BH-kokeessa.
hyväntahtoinen, luoksepäästävä ja avoin), mutta yllätyksenä tuli puolutushalu (+3 kohtuullinen hillitty) jonka ansioista terävyydestäkin +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua. Laukauksiin se ei ole koskaan reagoinut, eikä mielestäni reagoinut luonnetestissäkään, vaan minun silmiini meni enemmänkin sen vilkkauden piikkiin. Laukauskokematon siis tuomareiden mielestä, mutta eipä se tuota koiraa huononna, kun arjessa ja treeneissä se ei reagoi ollenkaan.

Iran terveyshistoria on yhtä pentuna kärsittyä pissatulehdusta lukuunottamatta moitteeton. Se on hyvin harvoin ripulilla yms, kestää ruuan vihdoksetkin ilman totuttelua. Eukanuba-ruuasta sille tuli likaa korviin, jonka takia vaihdettiin viljattomaan ja ongelma poistui. Iralla on A/A lonkat, 0/0 kyynärät, puhtaat olat ja silmät (pentuna ja 05/14). Silmäpeilaus pitää uusia mahdollisimman pian.
 Ira on CEA ja

CL vapaa vanhempien tulosten perusteella, sekä testattu TNS kantajaksi. Selkä on kuvattu myös virallisesti VA0 ja LTV4. Iralla on siis ylimääräinen lanne-ristinikama. Tämän takia olemme odottaneet, että Ira on lähemmäs 4-vuotias ennen kuin sen astutamme, jos astutamme, jotta tiedämme
ettei selkä oireile. Irahan on aika rankassakin treeni- ja kisakäytössä, normaaleja lihasjumeja kummempaa ei sen selästä fyssarikäynneillä löydy. Kaikki Iran tuntevat aina nauravatkin lenkeillä ja agilityssä "Tosi paljon näyttää se LTV4 haittaavan!" :D Jos ei oltaisi sen selkää kuvattu, ei olisi siellä kyllä uskottu mitään ylimääräistä olevan.

Ira reilu 3wee. Kuva: Leila Luodemaa
Irallahan on minun mielestä ihanteellinen rakenne. Sillä on jalkaa, kulmauksia, hyvä selkälinja ja se on melko kevyt. Hyvin rakentuneet lihakset, kunnolla voimaa ja turkkia juuri sopivasti (ei liikaa, eikä liian vähän). Kaunishan se on kuin mikä ♥ 3-vuotta täytettyään, se sai kahdessa viikonlopussa kolmesta peräkkäisestä näyttelystä 3 SERTiä ollen ROP & RYP-4, VSP ja ROP.


Ira kärjessä menossa uimaan.

Iran luonnetta parhaiten kuvaa sana kiltti. Se on ihan äärimmäisen ystävällinen jokaiselle maailman
olennolle. Treeneissä se on tulta ja tuppuraa, kestää jopa sanomistakin ohjaajalta. Saalisviettinen, tykkää taistella lelulla ja kaikki ruokapalkka kelpaa myös!
                                      Juostessaan jättää
kaikki meidän muut beeceet nielemään pölyä, meidän gebardi :D Ei ole mikään silmäkoira, ja on ollut kyllä helppo kouluttaa. Tekee töitä myös vieraiden ohjaajien kanssa. Olet saattanut nähdä Iran myös esim näyttelyissä nukkuvan koko pituudeltaan kehänlaidalla, se osaa 
rauhoittua hyvin paikassa kun paikassa, kuten äitinsäkin. Kotona hienohelma vaan nukkuu, kuten meidän muutkin koirat, mutta ei ikinä lattialla. Aina sängyssä, sohvalla tai pedillä, useimmiten Markuksen kainalossa tai sylissä. Iran ehdoton lempiajanviete on uiminen! Se on aivan hullu vesipeto :D Hyvänä kakkosena tulee juokseminen, on niin siistiä päästellä täysiä esim pellolla!

Iran emä Lilo.
Iran emä on Unkarin tuontimme Lilo (Dido From Cranberry Cottage). Lilo herättää ihmetystä
rauhallisuudellaan, eikä sitä usein uskota sen takia Bordercollieksi tai luullaan sitä vanhaksi :D Erittäin hyvähermoinen narttu, joka työskentelee kuitenkin kiihkeästi. Lilo on suorittanut luonnetestin pistein +217, laukauskokematon ja on viime syksynä aloittanut kisaamaan agilityssä ja ehtinyt olemaan mammalomallakin tässä välissä. Sillä on nyt kaksi LUVAa 1-luokasta. Näyttelyistä Lilolla on 2x vara-SERT. A/A lonkat, 0/0 kyynäret, polvet 0/0, olat ja selkä terveet. Silmät terveet pentuna, 8/12 ja 3/15, gonioskopiatulos terve.

Iran isä Ross.
Iran isä on minun om superurokseni Ross (FI MVA FI TVA FI AVA HK3 BH Something Like army Brat). Tittelirivin lisäksi se on yhtä vaille Hyppyvalio ja kahta vaille Käyttövalio, jolla on myös 2 CACIBia Suomesta. En usko, että Ross esittelyjä kaipaa ;) A/A lonkat, 0/0 kyynäret, 0/0 polvet, olat ja selkä terveet. Silmät terveet pentuna, 8/12 ja 5/14, gonioskopiatulos terve.
C-penueesta: 5/6:sta tokosta ALO1 ja kahdella oikeus kilpailla voittajaluokassa. 3/6 on suorittanut BH-kokeen. Ellillä on PERA-A, PEHA-A, PEHA-B, PEJÄ-A ja itseasiassa tänään (16.8.2016) hyväksytysti suoritettu pelastuskoirien viranomistarkastus., Wuki alkaa olemaan valmis jälkikokeeseen. Kaikki ovat harrastavissa kodeissa, 2 kilpailee myös agilityssä. Paljon tehdään eri lajeja ja myös missikisoissa on pärjätty. 4:llä on A/A lonkat, yhdellä A/B ja yhdellä D/D. Kaikilla 0/0 kyynäret ja puhtaat olat. 2:lla LTV0, 2:lla LTV1, Iralla LTV4 ja yhdellä kuvattu puhtaaksi, mutta ei lausuttu kennelliitossa. Kaikilla virallisesti selkäkuvatuilla eli 5:llä on VA0. Kaikilla pentupeilauksessa puhtaat silmät, 5:llä peilattu aikuisiällä ja terveet ovat.

Ira reilu 3wee. Kuva: Leila Luodemaa

1 kommentti:

  1. Bet365? ▷ Why is Bet365 the most popular choice for punters?
    This is because Bet365 has the fastest payouts. The amount of games offered 온라인 바카라 사이트 by this operator has a range of different betting markets. Bet365 is the

    VastaaPoista