tiistai 16. elokuuta 2016

Pentueen tietoja.

Pentueen sukusiitosprosentti on tasan 0%.
Pentue KoiraNetissä.
Vanhempien lonkkaindeksien keskiarvo on huimat 114. Rotuyhdistys suosittelee, että yhdistelmien jalostusindeksien keskiarvon tulisi olla suurempi kuin 101.

Ira on TNS kantaja, Timi on TNS vapaa. Timi on CEA kantaja, Ira on CEA vapaa. Molemmat ovat CL vapaita ja Timi on IDS vapaa, Iraa ei ole testattu. Tämä tarkoittaa, että pennut voivat olla korkeintaan TNS, CEA ja IGS kantajia, kaikki pennut ovat CL vapaita.

Mahdollisia värejä Anadunen mukaan:
Bluemerle 43%
Mustavalkoinen 36%
Sinivalkoinen 7%
Bluemerletricolor 6%
Tricolor 5%
Soopelimerle 1%
Sininentricolour 1%
Soopeli 1%

Pitkäturkki 51%
Lyhytturkki 49%

LTV-riskistä
Iralla tosiaan on LTV4. Tämän vuoksi etsin uroksen, minkä kanssa riski LTV:hen olisi mahdollisimman pieni. Tämä oli aika vaikeaa, koska aika vähän selkää kuvataan edelleenkään virallisesti. Montakohan pentuetta on jo tehty LTV4-koirilla, mutta ei vaan ole tiedetty asiaa, kun ei ole kuvattu koiraa. Suomen kennelliitto ja SBCAK ry:n jalostuksen tavoiteohjelma ei kiellä käyttämästä LTV4-koiraa jalostukseen, kunhan vastapuoli on LTV0. Kennelliiton selkäspesialisti oli jopa sanonut, että hän tekisi mielummin LTV4-LTV0 yhdistelmän, kuin käyttäisi kuvaamatonta koiraa.
Noh, mielestäni onnistuin missiossani aika hyvin, löytäessäni Timin. Se, että siinä suvussa on erittäin pieni LTV-riski, mutta koira on muutenkin kaikiltaosin loistava. Timillä on siis kuvattu LTV0 selkä, sen kahdella siskolla on kuvattu LTV0 virallisesti ja yhdellä kuvattu selkä puhtaaksi epävirallisesti. Timin emän kolmestatoista jälkeläisestä yhteensä viidellä on virallisesti kuvattu selkä ja kaikilla LTV0. Timin isän 28:sta jälkeläisestä on kahdeksalla virallisesti kuvattu selkä, joista seitsemällä on LTV0 ja yhdellä LTV1. Osa näiden jälkeläisistä on vielä liian nuoria kuvattavaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti